Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'da Rusya Müslümanları Ruhani Meclisi üyeleriyle toplantı gerçekleştirdi. Salonda bulunan Meclis Başkanı Müftü Albir Kurganov, Putin'le konuşmak için ayağa kalkıp "Saygıdeğer Vladimir Vladimiroviç, Selamünaleyküm" diyerek söze başladı. Din adamının selamına Putin de "Aleykümselam" diyerek karşılık verdi. Putin'in bu cevabı sonrası salonda alkış koptu.


"ÜZÜLMEYENİN KALBİ YOKTUR"

Toplantıda İsrail-Gazze konusuna değinen Vladimir Putin, "(Gazze'de) Orada yaşanan dehşet doğrultusunda bir kıvılcım yakmak kolay oluyor. Acı çeken, kanlar içindeki çocuklara baktığınızda yumruklarınızı sıkıyorsunuz ve gözleriniz yaşarıyor. Herhangi normal bir insanın da buna tepkisi böyle olur. Eğer böyle bir tepki vermiyorsa, o zaman kalbi yoktur, taş kalplidir."


ABD'ye de tepki gösteren Putin, "ABD'nin Yahudileri destekliyormuş gibi görünmeye çalıştığını anlatan Putin, "Bir yandan da Ukrayna'daki ajanlarının elleriyle Rusya'da Yahudi katliamı örgütlemeye çalışıyorlar. Bu kesinlikle inanılmaz bir rezalet. Bu bir çeşit sapkınlıktır." dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ