Duygularınızı mutlaka dinleyin. Özellikle üzüntü, kaygı veya huzursuzluğa dikkat edin. Bu duygular, sizi karşılanmamış ihtiyaçlara yönlendiren ipuçları olabilir. Örneğin sevgilinizden ayrıldınız ve üzgünsünüz... Bu durum, illa o insana ihtiyacınız olduğunu göstermez. Ancak genel olarak sevilme ihtiyacınızı ortaya koyar.


ONLARI DİNLEYİN


Sevdiklerinizle konuşun... Bazen size yakın olan kişiler sizin göremediğiniz ayrıntıları fark edebilir. Sevdiklerinize, zorlandığınız veya mutlu olmadığınız durumları anlatın. Onların görüşlerini dinleyin... sizin zorlandığınız veya tatminsiz olduğunuz alanlar hakkında geri bildirim isteyin.


YENİ AKTİVİTELER


Yeni aktiviteler deneyin. Farklı hobiler keşfedin veya konfor alanınızın dışındaki zorluklarla mücadele edin. Bazen, eksik olanı keşfetmek yeni bir şey denemek gerekir. Hayatınızı bir gecede kökten değiştiremezsiniz. İhtiyaçlarınızı karşılamaya yönelik küçük adımlarla başlayın. 


SABIRLI OLUN


Keşif sürecinde sabırlı olun. Eksik olanı bulmak zaman alan bir süreçtir. Hayatınızın farklı yönlerini keşfederken kendinize karşı sabırlı ve nazik olun. Eğer neyin eksik olduğunu anlamakta zorluk çekiyorsanız, bir terapistten yardım alın.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ