Üstündağ, "Prompt mühendisliği, yapay zeka hizmetlerinin doğru şekilde kullanılmasını ve verimliliğini artırmayı sağlıyor. Bu sayede işletmeler ve bireyler, yapay zeka hizmetlerinden daha fazla fayda sağlayabiliyor." dedi.

Üretken yapay zeka kavramının eskiden arama motorlarına yazılan kelimelerin geçtiği metinleri ve resimleri bulmaktan ibaret olduğunu aktaran Üstündağ, şunları kaydetti:

"Şu anda sadece bununla kalmıyoruz, verdiğimiz kelimelerle ilişkili olarak yeni bir tasarım da bulundurabiliyoruz. Örneğin, bir metin, söylem ve hitap yapmak istiyoruz. Bu hitabın kime olacağına göre siz diyorsunuz ki 'bunun içeriği şunlar, şunlar, şunlar olsun'. İçeriklerini veriyorsunuz ve bir hitap tasarlattırıyorsunuz. Bir resim tasarımı yaptırıyorsunuz. Diyorsunuz ki 'bir resim olsun, arkada bir manzara olsun, manzara da deniz olsun, bir sahil olsun, sahilde koşan bir at olsun'. Bu yaptığınız yönlendirmeye göre yapay zeka size metin, görsel ve video olarak bir çıktı üretebiliyor."

Üstündağ, yapay zekanın birçok alanda büyük kolaylıklar sağladığına dikkati çekerek, "Ancak bu hizmetlerin doğru şekilde kullanılabilmesi için doğru talimatlar verilmesi gerekiyor. Bu talimatların hazırlanması ve verilmesi süreci, prompt mühendisliği olarak adlandırılıyor." dedi.

Kaynak: AA