Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabında Çanakkale'deki depremin ardından önemli değerlendirmelerde bulundu. Görür, depremin Bayramiç'in güneyindeki Evciler fay zonunda meydana geldiğini belirterek, "Bu fay hattı, KAF'ın orta koluna ait ve bu kol ile KAF’ın güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara bölgesinde olabilir," dedi.


Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale depreminin ardından Marmara’yı uyardı

Görür, bir sonraki paylaşımında ise siyasetçilere ve yöneticilere şu uyarıyı yaptı: “Çanakkale depremi nedeniyle uyarıyorum. Hükümet, muhalefet ve halk, bu ülkenin hemen hemen her yerinin bir fay örgüsüyle kaplı olduğunu anlamalı. Ülkemizin herhangi bir bölgesi herhangi bir zamanda büyük bir depreme maruz kalabilir ve binlerce insan hayatını kaybedebilir.


Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bu ciddi bir olasılıktır. Fayların özellikleri, yerleri ve ne zaman deprem üretecekleri bilim insanlarının işi olsun. Siz, kentinizi ve tüm ülkeyi nasıl deprem dirençli hale getireceğinizi düşünmelisiniz. Hükümet, muhalefet ve halk elbirliğiyle çalışarak bu mümkündür.


Çanakkale'deki depremin Bayramiç'in güneyindeki Evciler fay zonunda olduğunu belirten Görür, "Bu zon KAF'ın orta branjina ait. Bu kol ve KAF’ın güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak" dedi.

Deprem dirençli ülkelerde büyük depremler olduğunda ölü sayısı birkaç kişi olurken, bizde on binler ölüyor. Bu bize yakışmıyor. Gelin, ülkemizi deprem dirençli yapalım. Bu mümkündür. Sevgiyle.”

Kaynak: HABER MERKEZİ