Norveçli bir prensesin, Hollywood'daki nişanlısıyla evlenmesi, savaş ve siyasi çekişmelerle boğuşan bir dünyada ilgi çekici bir masal gibi görünüyor. Ancak Prenses Martha Louise'in, Amerikalı ruhsal şifacı ve kendini şaman olarak tanımlayan Durek Verrett ile olan düğünü tartışma ve eleştirilere maruz kaldı.


2022'DE NİŞANLANDILAR


52 yaşındaki Martha Louise, Norveç'in uzun süredir tahtta olan 87 yaşındaki Kralı Harald'ın en büyük kızı. Prenses iki yıl önce ilk kocasından boşandıktan sonra 2019'da Kaliforniyalı Verrett ile çıkmaya başladı. Çift 2022'de nişanlandı.


6. NESİL ŞAMAN


Damat Verrett, kendisini "dünyanın tüm felsefelerinden, dinlerinden, ruhsal öğretilerinden ve teorilerinden en iyisini çıkarmak için kapsamlı çalışmalar yapan" "altıncı nesil bir şaman" olarak tanımlıyor.


İSTEYEREK HASTALAR!


2019'da yayınlanan "Ruh Hackleme: Kişisel Gücünüzü Geri Kazanmak, Kendinizi Dönüştürmek ve Dünyayı Aydınlatmak İçin Şamanik Anahtarlar" adlı kitabında, çocukların kansere "istedikleri" için yakalandığını ve doktorların kemoterapiyi yalnızca kar elde etmek için uyguladığını belirtmişti.


YERALTI VARLIKLARI


Kitabın başka bir bölümünde, rastgele seksin "cinsel yolla bulaşan tüm hastalıkların başlangıç ​​noktası" olan "yeraltı varlıklarını çektiği" yazıyor. Müşterileri arasında ünlüler de bulunuyor. Damat aynı zamanda insanların ölmüş atalarıyla nasıl konuşacaklarından finansal başarıya kadar her konuda web seminerleri yapıyor. İnsanlardan bunun için 110 dolar talep ediyor.  Çevrimiçi "şaman okulu" da işletiyor.


VİCDANSIZ ŞARLATAN!


VG gazetesine göre; Sağlık Bakanı Ole Henrik Krat Bjorkholt, 2022'de Facebook'ta paylaştığı bir gönderide Verrett'i "vicdansız ve tehlikeli bir şarlatan" olarak nitelendirmişti. Onu "hasta insanlardan hile ve aldatma yoluyla para istemekle" suçladı.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ