İngiltere'de "Halkın Prensesi" olmaktan hayır işlerine ve ikonik stiline kadar, Prenses Diana, birçok konuda ünlüydü. Ancak ünlü olmadığı bir şey vardı, o da yemek pişirmesiydi. Hatta yeme bozukluklarıyla mücadele ettiği söyleniyordu.
YEMEK BIRAKIYORDU
Kensington Sarayı'ndaki kişisel şefi Darren McGrady, HuffPost'a verdiği demeçte, haftada beş gece ona yemek pişirdiğini ve hafta sonları mikrodalgada pişirme talimatlarıyla birlikte hazırlanmış tabaklarda yemek bıraktığını kaydetti.
ASLINDA HOŞLANIRDI
McGrady, Prenses Diana'nın mutfakta pek becerikli olmamasına ve yeme bozukluğuyla mücadele etmesine rağmen yine de bir gurme olduğunu söylüyor. McGrady, "Yanlış bir kanı varsa o da Prenses'in yemekten hoşlanmadığıydı. Aslında hoşlanıyordu. Ama sağlıklı yemeklerden" dedi.
ARADA BALIK VE TAVUK
Prenses düşük yağlı bir diyet uyguladı ve çoğunlukla vejetaryen yemekler yedi. Fakat şefine göre ara sıra alabalık veya tavuk tüketiyordu. Ancak en sevdiği tarif, oldukça konuşulacak cinstendi. Çünkü dolmalara bayılıyordu.
SEBZE VE PEYNİR
Diana, kırmızı et yemediği için şefinin doldurulmuş biber tarifi; kıyma ve diğer unsurlardan oluşmuyordu. Bunun yerine, Majestelerinin en sevdiği akşam yemeği, domates sosunda sebzeler, pirinç ve peynirle doldurulmuş dolmalık biberlerdi.