Dünyada The Duke of Edinburgh’s International Award adıyla yürütülen Uluslararası Ödül Programı, Türkiye’de kapsamını hızla genişletiyor. Gönüllü Hizmet, Fiziksel Gelişim, Beceri Geliştirme, Macera ve Keşif Yolculuğu bölümleriyle tüm dünyada 14-24 yaş arasındaki gençlerin bireysel gelişimine katkı yapmayı amaçlayan Uluslararası Ödül Programı, Türkiye’de kurumsal olarak 20 yıldır uygulanıyor. Programa Türkiye’den katılan genç sayısı 2023 yılıyla birlikte 20 bini aştı. Türkiye’de her yıl daha fazla okulda uygulanarak katılımcı gönüllü öğrenci sayısını artıran Uluslararası Ödül Programı önemli bir konuğu ağırladı. 

KABATAŞ ERKEK LİSESİ’Nİ GEZDİ 

  Edinburgh Dükü, 25 Eylül 2023 tarihinde İstanbul’da Uluslararası Gençlik Ödülü-Türkiye katılımcısı tarihi Kabataş Erkek Lisesi’ni ziyaret etti. Prens Edward burada Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Dr. Muharrem Bayrak ile birlikte Akfen Holding ve TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp’ın yanı sıra ödül liderleri ve öğrenciler tarafından karşılandı. 

 DENEYİMLERİNİ DİNLEDİ

  Daha sonra Kabataş Erkek Lisesi’nde incelemelerde bulunan Edinburgh Dükü, Türkiye’de 20’nci yılını kutlayan Uluslararası Ödül Programı ile ilgili olarak farklı okullardan gelen gençlerin Ödül Programı deneyimlerini dinledi, onlarla samimi sohbetler gerçekleştirerek üstlendikleri bölümlerdeki performanslarını izledi. Dük, okulda 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş Depremleri ile ilgili hatıra kitabını da yakından inceledi.

Kaynak: İHA