Polonya Savunma Bakanı Yardımcısı, ülkenin Rusya ve Belarus ile olan sınırlarındaki güçlendirilmiş savunma hatlarının ilk unsurlarının 2024 yılı sonuna kadar inşa edilmeye başlanacağını söyledi.

2.6 MİLYAR DOLAR

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında Varşova, 2028 yılı sonuna kadar düşmanları caydırmak veya potansiyel bir saldırıyı püskürtmek amacıyla 2.6 milyar dolar harcamayı planladığını mayıs ayında açıklamıştı.

İŞBİRLİĞİ İÇİNDE

Projenin; Litvanya, Letonya ve Estonya'nın yanı sıra İngiliz ve Amerikan güçleriyle işbirliği içinde geliştirileceği belirtildi. Ukrayna'daki savaş, Polonya'yı savunma harcamalarını 2024'te gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) %4.2'sine, 2025'te ise n %4.7'sine çıkarmaya teşvik etti.

BİZİM İÇİN İYİ DEĞİL

Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz ise 2025 sonrasındaki savunma harcamaları sorulduğunda, artış eğiliminin sürdürülmesi gerektiği söylendi. Orta Doğu'da son dönemde artan çatışmaların Polonya için de olumsuz olduğunu söyledi. Wladyslaw, "Bu durum, ABD de dahil olmak üzere dünyanın gözlerinin Ukrayna yerine o bölgeye odaklanmasını sağlıyor. Bu bizim için iyi değil" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ