Yetkililer; iki Alaska Eyalet Polisi'nin, başka bir kişi hakkında çıkarılan tutuklama emri kapsamında bir adamı yakalarken biber gazı, şok tabancası ve köpek kullandıklarını belirtti. Şu anda 4. derece saldırı suçlamasıyla karşı karşıyalar.

33 YILDIR GÖRMEDİM

Alaska Kamu Güvenliği Departmanı Komiseri James Cockrell, "Bu departmanda 33 yıldır çalışıyorum ve daha önce bir Alaska Eyalet Polisi'nin böyle bir eylemde bulunduğunu hiç görmedim. Eylemleri nedeniyle, o araçta bulunan kişide ciddi yaralanmalar meydana geldi. Görüntülerden midem bulandı. Bu kesinlikle kabul edilemez" dedi.

YARGILAMA 10 EYLÜL'DE

Memurların 10 Eylül'de yargılanması planlanıyor. Yetkililer; iki polisin bir adamın arabasının arka camını kırdığını, biber gazı sıktığını, şok tabancası kullandığını ve onu tutuklamaya çalışırken polis köpeğine defalarca ısırmasını emrettiğini söyledi.

HASTANEDE ANLADILAR

Polisler onu tedavi için hastaneye götürene kadar, aradıkları adamın kuzenini tutukladıklarını fark etmediler! Cockrell'e göre; iki polis olaydan sonra idari izne ayrıldı. Köpek de artık hizmette değil!

Kaynak: HABER MERKEZİ