ABD'deki Albuquerque Polis Departmanı'nın eski bir iç işleri birimi yöneticisi, görevden alındı. Mark Landavazo'nun departman politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle kovulduğunu departman sözcüsü Gilbert Gallegos açıkladı.


KANITLAR TAKİP EDİLİYOR


Gallegos, soruşturulan ekipte bulunan Neill Elsman'ın izinden döndükten sonra istifa ettiğini de belirtti. Landavazo, soruşturma kapsamında görevden alınan ilk polis memuruydu. Polis Şefi Harold Medina, "Kanıtları takip etmeye ve herkesin sorumlu tutulmasını sağlamaya devam edeceğiz" dedi.


HEPSİ İSTİFA ETTİ


Ek olarak, yedi memur da iddia edilen skandalla bağlantılı olarak istifa etti. Soruşturma; birimdeki memurların sarhoş araba kullanma davalarının düşürülmesi için para aldıklarına dair raporlara odaklanıyor.


HENÜZ SUÇLAMA YOK


FBI, yasadışı davranış iddialarına ilişkin kendi soruşturmasını yürütüyor ancak henüz hiçbir suçlama yapılmadı. ABD Savcılığı, federal yasaları ihlal etmekle suçlanan eski memurlara karşı cezai suçlama olup olmayacağını belirleyecek. Sarhoş sürücü vakalarının toplam sayısının 150'nin üzerinde olduğu düşünülüyor.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL