COVID-19 salgınının başlamasının ve George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin üzerinden dört yıl geçti. ABD'de birçok büyük şehir kolluk kuvveti, kadrolarını doldurmakta zorlanıyor. Departmanlar işe alım bonusları sunmayı, geçmiş kontrollerini hızlandırmayı ve maaşları artırmayı denedi. Bazıları görünür dövmelere getirilen yasakları kaldırdı. Fiziksel uygunluk sınavı şartlarını da düşürdü.

VERİLER GÖSTERİYOR

Ancak veriler, gerçekleşen işe alımların yeterli olmadığını gösteriyor. Bazı kolluk kuvvetleri memur sıkıntısı yaşamıyor. Ancak suç analistleri ve diğer önemli personel konularında problem yaşıyorlar.

DAHA FAZLA ALIM

Yüksek nüfuslu topluluklara hizmet veren kurumlarda, büyük şehirlerde bulunan yoğun incelemelerden kaçmak için daha çok memur, küçük yerlere taşındı. Küçük ve orta ölçekli departmanlar, Ocak 2020'ye göre; daha fazla memur alımı bildirdi.

MESELE PARA DEĞİL

Uzmanlar, "Bu parayla ilgili değil. Bu, o belirli departmandaki yaşam kalitesiyle ilgili. Büyük yerlerde inanılmaz maaşlar ödeyen büyük departmanlar var. Ama hala polis bulmakta zorlanıyorlar. İnanılmaz derecede sağlıksız, toksik bir yerde çalışıyorsanız, bu kendini göstermeye başlar. Kişinin ruhunda ve psikolojisinde büyük bir yıpranma yaratır. Polisler bu sebeple büyük yerlere sıcak bakmıyor" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ