Almanya'da 2023 yılında polis memurlarına yönelik şiddette önemli bir artış görüldü. Federal Kriminal Polis Teşkilatı (BKA), 2023 rakamların fiziksel saldırılarda yüzde 8'lik bir artış olduğunu gösterdiğini söyledi.

105 BİNDEN FAZLA

Wiesbaden merkezli kurum, toplamda 46.200 şiddet vakasının kaydedildiğini ve 105.000'den fazla polisin etkilendiğini bildirdi. Raporda, "2017 yılından bu yana bu alandaki vaka sayısı sürekli artıyor" ifadelerine yer verildi.

AĞIR YARALAMALAR

Tehlikeli ve ağır yaralama vakaları ise yüzde 13 azalarak 1.260'a geriledi. Polis memurları saldırıya uğrayan tek görevliler değildi. Raporda, itfaiyeciler ve ambulans ekiplerinin 2.500'den fazla şiddet olayında yer aldığı belirtildi.

ÇEVRİMİÇİ TEHDİT

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "Acil servislerin uğraşmak zorunda kaldığı nefret ve şiddeti görmek korkutucu. Bu suçlar haklı gösterilemez ve ağır cezai sonuçlar doğurmalıdır" diye ekledi. Ulusal Polis Sendikası'ndan Alexander Poitz, sebepsiz saldırıların belirgin şekilde arttığını söyledi. Raporda ayrıca sosyal medyada polis memurlarına yönelik şiddet çağrılarının arttığı belirtilirken, çevrimiçi kışkırtmaların gerçek hayatta saldırılara yol açabileceği uyarısı yapıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ