Gökyüzüne doğru yükselen yamaç paraşütçüleri, dünyanın en ünlü antik simgelerinden bazılarının büyüleyici hava manzaralarının tadını çıkarmaya alışkındır. Ancak simge yapıların üzerinde genellikle köpekler gezinmez!

BEKLENMEDİK GÖRÜNTÜ

ABD'li yamaç paraşütçüsü Marshall Mosher ve diğer yamaç paraşütçüleri, bu hafta başlarında Mısır'ın ünlü Büyük Piramitleri üzerinde uçarken, antik harikalardan birinin zirvesinde duran bir köpeğin beklenmedik görüntüsünü fark etti.

GÜVENLİ ŞEKİLDE İNDİ

Maceracılar hemen telefonlarını alıp, insanların girmesine izin verilmeyen Kefren'in tepesine odaklandı. Ve yapının zirvesinde kuşları kovalayan bir köpek gördüler. Mosher biraz endişeli hissettiğini hatırlıyor. "Belki de orada sıkışıp kalmıştı" diye düşündü. Ancak endişeleri kısa sürede kayboldu. Bir arkadaşı, aynı köpeğin piramidin üzerinden güvenli bir şekilde aşağı inerken videosunu çekti.

BAŞIBOŞ GEZİYORLAR

Mosher, yüzlerce başıboş köpeğin Piramitler bölgesinde dolaştığını açıkladı. Yamaç paraşütçüsü, bu başıboş hayvanların daha güvenli evler bulmalarına yardımcı olmak için Kahire'de aktif olarak hayvan barınakları aradığını söyledi.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül