United Havayolları'nın 2480 sefer sayılı uçuşu, San Francisco'dan yola çıktı. 19:00 civarında Houston, Teksas'a inmesi planlanıyordu. Daha sonra işler tersine döndü. Yolculardan Tanya Stamos, "Uçuş görevlilerinin olmadığını fark ettim, hepsi bir sebepten dolayı arkaya geçti. Bunun biraz tuhaf olduğunu düşündüm" dedi.

DOKTOR VAR MI?

Stamos, kaptanın uçakta olabilecek herhangi bir sağlık görevlisinden yardım istediğini söyledi. Pilot tekrar bilgilendirme yaparak New Mexico'ya acil iniş yapılacağını söyledi. FlightAware'den alınan bilgilere göre; uçak, Albuquerque Uluslararası Sunport'a yönlendirildi ve saat 16:15'te indi.

HEMEN GÖTÜRÜLDÜ

Stamos, uçak indiğinde bir ambulansın hazır bulunduğunu ve diğer yolcular indirilmeden önce bir yolcunun acilen götürüldüğünü söyledi. Bu kişinin sağlık sorunları yaşadığı öğrenildi. Acil iniş gecikmeye neden oldu. Bu nedenle, yasal olarak diğer yolcular nihai varış noktalarına varmadan önce yeni bir uçuş görevlisi grubunu beklemek zorunda kaldı.

HARİKA BİR FİKİR

Yaklaşık 7 saatlik bir gecikme yaşandı. Havaalanındaki restoranlar da akşam 9'da kapanıyordu. Yolculara doyurmak için kahramanca bir çaba harcayan pilot, akşam yemeği için yürek ısıtan bir fikir buldu: pizza partisi!

EN SON KENDİ YEDİ

Stamos, TikTok'ta, "Pilotumuz kesinlikle harikaydı. Yerel bir pizzacıdan sipariş verdi. Kendine bir tabak hazırlamadan önce 150 yolcunun da yediğinden emin oldu" açıklamasını yaptı. United Airlines temsilcileri, TODAY.com'un pilotla iletişime geçilmesi yönündeki talebini reddetti. Ancak bu nazik davranışından dolayı onu takdir ettiklerini belirttiler.

Muhabir: Öznur Demirbey