Dışarıda yemek yemek, beyniniz için koruyucu özelliklere sahip olabilir. The World Journal of Biological Psychiatry'de yayınlanan bir çalışma; egzersiz yapmadan veya çok fazla güneş ışığı almadan bile kısa süre dışarıda vakit geçiren insanların beyin sağlığında ve genel refahında önemli artışlar yaşadığını buldu.


BÜTÜN OLARAK ETKİLİYOR


Çalışmanın baş araştırmacısı Simone Kühn, "Sonuçlarımız, dışarıda vakit geçirdiğimizde beyin yapımızın ve ruh halimizin iyileştiğini gösteriyor. Bu büyük ihtimalle konsantrasyonu, çalışma hafızasını ve ruhu bir bütün olarak etkiliyor" dedi.


AYNI ANDA ÇOK FAYDA


Açık havada yemek yediğinizde, fiziksel sağlığınızı çeşitli şekillerde destekliyorsunuz. Bu durum; aynı anda temiz hava ve güneş ışığı almanın da hızlı ve kolay bir yoludur. Ayrıca sindiriminiz ve genel sağlığınız için daha iyi olabilir.


STRES SEVİYESİ DÜŞER


Scientific Reports'taki araştırma; doğanın seslerini dinlemenin stres seviyelerini büyük ölçüde azaltabileceğini ve bunun da obezite ve kardiyovasküler (kalp-damar) hastalık riskini düşürebileceğini belirtiyor . Ayrıca açık havada daha sağlıklı beslenebilirsiniz. Foods dergisindeki bir araştırma; doğal ortamda yemek yiyenlerin, yemeyenlere göre daha fazla sebze bazlı yemekler seçtiğini gösteriyor.


DİNLENME VE SİNDİRİM


Dışarıda yemek yediğinizde daha az stresli olduğunuz için vücudunuz "dinlenme ve sindirim moduna" geçer. Stresli olduğunuzda fazla önem veremediği süreçlere odaklanır. Örneğin bağışıklık sisteminizi güçlendirmek gibi...
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL