Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) oy oranları üzerinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Flash TV'de gazeteci Atakan Sönmez’in sorularını yanıtlayan Perinçek, CHP'nin iktidar olma şansının bulunmadığını belirterek, "CHP iktidar olamaz. İsterse %90 oy alsın, ne iktidar olabilir, ne muktedir olabilir" dedi. Perinçek, CHP'nin iktidara gelmesi için ABD'nin Türkiye'yi işgal etmesi gerektiğini öne sürdü.

Perinçek, CHP'yi PKK ve FETÖ ile işbirliği yapmakla suçlayarak, Türk halkının böyle bir iktidarı kabul etmeyeceğini vurguladı. "Halk da vermez, ordu da vermez, polis de vermez. Hiç kimse PKK'nın yandaşı olan bir partiyi Ankara'nın tepesine oturtmaz. Ne ordu razı olur, ne polis razı olur, ne Türk milleti razı olur," şeklinde konuştu.

Bu açıklamalar, siyasiler arasında geniş yankı uyandırdı. Gelecek Partisi eski Parti Sözcüsü ve Ekrem İmamoğlu'nun siyaset ve ekonomi danışmanı Serkan Özcan, Perinçek’in sözlerini sosyal medya üzerinden eleştirerek, "Açık darbe çağrısı bu. Türkiye’de demokrasiyi azıcık dahi olsa içselleştirmiş bir yargı varsa bir saniye bile beklemeden gereğini yapar! Çok değil 8 yıl önce darbe kalkışmasına muhatap olmuş iktidarın sözcüleri bu açıklamaya göz yumuyorsa onlara da yazıklar olsun," dedi. 

serkan-zcan.jpg

Kaynak: HABER MERKEZİ