Büyük ölçekli araştırma projesi trackyourhappinessorg için mutluluğu takip eden Matt Killingsworth, her yıl hane geliri en az 10.000 dolar olan 18-65 yaş arası 33.269 çalışan ABD'li yetişkini inceledi. Katılımcılara "yaşamdan alınan memnuniyet"le ilgili sorular soruldu. Killingsworth ayrıca, ulaşılması zor olan ultra zenginlerin (net geliri 3 milyon ila 7.9 milyon dolar arasında olan kişiler) verilerini de kullandı.

ÜÇ KAT FAZLAYDI

Veriler, zengin ve orta gelirli katılımcılar arasındaki mutluluk farkının, orta ve düşük gelirli katılımcılar arasındakinden daha büyük olduğunu gösterdi. Zenginler ile yıllık geliri 70-80.000 dolar olanlar arasındaki yaşam memnuniyeti farkı, 70-80.000 dolar ile en düşük iki gelir grubunun ortalaması arasındaki farktan neredeyse üç kat daha büyüktü.

75 BİNDE SABİTLENMEDİ

Çok varlıklı bireylerin "yılda 500.000 dolardan fazla kazanan insanlardan istatistiksel olarak önemli ölçüde daha mutlu" olduğu ortaya çıkardı. Killingsworth, The Guardian'a yaptığı açıklamada, zengin insanlar ile düşük gelirli kişiler arasındaki mutluluk farkının ne kadar büyük olduğuna şaşırdığını söyledi. Bu bulgular, mutluluğun gelirle birlikte arttığını ancak 75.000 dolar civarında sabitlendiğini ortaya koyan, 2010 yılında yapılan bir araştırmanın verileriyle çelişiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ