Para enerjisi, kişinin finansal durumunu ve para ile olan ilişkisini nasıl algıladığını ifade eden bir terim. Uzman Psikolog Ramazan Saygın Şimşek, para enerjisinin artırılmasının, bilinçaltındaki blokajların kaldırılması ve paraya dair olumlu inançların geliştirilmesiyle mümkün olduğunu vurguluyor. Babasının para konusundaki inançları ve davranışları, kişinin para ile olan ilişkisinde büyük rol oynuyor.

Uzman Psikolog Ramazan Saygın Şimşek, Şok Gazetesi okuyucuları için para enerjisini ve bilinçaltındaki etkilerini açıklayarak para ile baba kavramı arasındaki ilişkiye dikkat çekti. İşte detaylar…

Uzman Psikolog Ramazan Saygın Şimşek

PARA VE BABA İLİŞKİSİ

Ramazan Saygın Şimşek'e göre, bilinçaltında para kavramı baba figürüyle temsil ediliyor. Baba, karar veren ve yön gösteren bir figür olarak para kazanma, kaybetme, güç ve zayıflık gibi dış dünyaya dair mücadeleleri sembolize ediyor. Bir kişinin para ile olan ilişkisi, babasıyla olan ilişkisine ve babasının para konusundaki temel inançlarına bağlı olarak şekilleniyor.

BABA FİGÜRÜNÜN ETKİSİ

Örneğin, "Para kazanmak zordur," "Ekmek aslanın midesindedir," "Bir sigortan, bir maaşın olsun" gibi düşünce kalıplarına sahip bir baba figürü, çocuklarının da para kazanmak için zorlanmasına veya çabayı bırakmasına neden olabiliyor. 

DOĞRU KALIPLAR NELERDİR?

K.Çekmece transfere doymak bilmiyor K.Çekmece transfere doymak bilmiyor

Diğer taraftan, "Para kazanmak kolaydır," "İşini çok iyi yaparsan çok kazanırsın," "Güvenilir insanlarla çalış," "Doğru insana ve fikirlere yatırım yap," "Cesur ol," "Yeni fırsatları takip et," "Finans ve muhasebe öğrenmek çok önemlidir" gibi pozitif düşünce kalıplarına sahip bir baba, çocuklarının daha kolay para kazanmasına olanak sağlıyor. 

FİNANSAL BLOKAJLAR KOLAY AŞILIYOR

Şimşek, babasıyla iyi ilişkisi olan veya bilinçaltındaki baba figürüyle ilişkisini iyileştiren kişilerin finansal blokajları daha kolay aşacağını belirtiyor. Kısacası, içsel dünyanızdaki baba kavramıyla barışık olduğunuzda, finansal başarıya giden kapılar daha kolay açılıyor.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR