Avustralya'nın Sidney kentindeki bir süpermarkette yaklaşık 4 hafta mahsur kalan kakadu, haftalarca süren çabaların ardından yaban hayatı kurtarma ekipleri tarafından yakalandı. Halkın Mickey adını taktığı kuş, Coles süpermarketindeki yükleme alanından uçarak içeri girdi geri çıkış yolunu bulamadı.

HEPSİNDEN KAÇTI

Mickey, mağazanın içinde yapılan yakalama girişimlerinden yaklaşık bir ay boyunca kaçtı. Sydney Metropolitan Yaban Hayatı Hizmetleri, "Zavallı kuş dört haftadır içeride ve gece sorumlusunun ona bıraktığı yiyecek ve suyla besleniyor" açıklamasını yaptı.

SÜPER ÇÖZÜM YOLU

Grubun içinde bulunan Ravi isimli kurtarma görevlisi bir çözüm yolu buldu. Özel eğitimli bir kakadu kuşuyla markete döndü. Mickey, onunla uçmaya başladı ve marketten dışarı çıktı. Sonra yakalandı ve bir kafeye yerleştirildi. 

UMARIZ GERİ DÖNMEZ

Kurtarma ekipleri, bölgeye özgü bir kuş olan Mickey'nin tekrar doğaya bırakılacağını söyledi. Yaban hayatı ekipleri, "Mickey her şeyi göz önünde bulundurursak oldukça sağlıklı görünüyor. Yakında doğaya dönecek. Başını belaya sokmamasını ve önümüzdeki yıllarda marketten uzak durmasını umuyoruz" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ