Papa Francis; Ukrayna'nın, Rus Ortodoks Kilisesi'ne bağlı kiliseleri yasaklayan yeni yasasını eleştirerek, kiliselerin savaş kurbanı olmaması gerektiğini savundu. Papa, "Ukrayna'da yakın zamanda kabul edilen yasaları düşündüğümde, dua edenlerin özgürlüğü için endişeleniyorum, çünkü gerçek anlamda dua edenler her zaman herkes için dua eder" dedi.

ASLA DOKUNULMAMALI

Francis, "Lütfen hiçbir Hristiyan kilisesinin doğrudan veya dolaylı olarak lağvedilmesine izin vermeyin. Kiliselere dokunulmamalıdır!" Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Papa Francis'in konuşmasından bir gün önce, bazı Ortodoks Hristiyan kiliselerine yönelik yasağı imzaladı.

9 AYLIK SÜRE

Vatikan Haberlerine göre; yeni yasa, kiliselere Rus Ortodoks Kilisesi ile bağlarını koparmaları için dokuz ay süre veriyor. Bu, Ukrayna Ortodoks Kilisesi liderlerinin savaş boyunca Rusya'ya önemli destek sunduğu iddialarına yanıt olarak geldi.

CASUSLAR İÇİN CENNET!

Ukrayna'nın güvenlik servisi, kiliselerinin casuslar için cennet olduğunu söyledi. Örgüt, en az 100 din adamı hakkında cezai işlem başlattı ve 26'sı şimdiden mahkum edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ