ABD'de COVID-19 salgınının ilk dalgasında ayrımcılığa maruz kalmak, Asyalı ve Asyalı-Amerikalı üniversite öğrencilerinin hayatına önemli ölçüde zarar verdi. Bu durum, 2019-2020 sonbaharında Ulusal Üniversite Sağlık Değerlendirmesi'ne katılan Asyalı ve Asyalı-Amerikalı öğrencilerin verdiği yanıtlarla ortaya çıktı.

UYKUSUZLUK VE SIKINTI

Asyalı ve Asyalı-Amerikalı öğrencilerin COVID-19 salgını sırasında yüksek düzeyde stres yaşadıkları bulundu. 2020 sonbaharında, %9'unun COVID-19'dan ölen bir yakını vardı. %7'si salgın nedeniyle ayrımcı davranışlar yaşadığını bildirdi. %61'i salgınla ilgili mali stres yaşadı. 2019 ile karşılaştırıldığında, 2020'deki Asyalı öğrenciler önemli ölçüde daha fazla uykusuzluk ve psikolojik sıkıntı bildirdi.

İNTİHAR EĞİLİMLERİ

2019'da, Asyalı öğrencilerde intihar eğilimi yükseldi. Depresyon, yalnızlık, yüksek alkol ve uyuşturucu kullanımı gibi faktörler öne çıktı. Ancak ayrımcılığa maruz kalmak da onları bu yola doğru itti.

İKİ KATINA ÇIKTI

2020'de intiharın yalnızca üç önemli belirleyicisi vardı: depresyon, yalnızlık ve ayrımcılık... Ayrımcılık yaşamanın intihar eğilimi üzerindeki etkisi de neredeyse iki katına çıktı. COVID-19, Uzak Doğu'dan çıktığı için bu etnik kökene sahip olanlara hastalığın sorumlusu gibi davranıldı

Muhabir: Tamer Ayeri