Pancar, besin maddeleri ve polifenoller (özel bitki bileşenleri) açısından zengindir . Atletik performansı artırmak, karaciğer sağlığını desteklemek ve kan basıncını düşürmek gibi birçok faydası vardır.
Pancar suyu, pancarların püre haline getirilmesi ve ardından pürüzsüz bir sıvı elde etmek için süzülmesiyle elde edilir. Daha lezzetli, uzun raf ömrüne sahip bir pancar suyu oluşturmak için sıklıkla su veya sitrik asit eklenir. Araştırmalar, pancar suyunun içildikten 30 dakika ila üç saat sonra kan basıncını etkilediğini gösteriyor.
LİMİTLERİN İÇİNDE KALIN
Fakat etkileri kısa sürelidir. Bazı araştırmalar bu etkilerin 10 saat içinde azaldığını gösteriyor. Hipertansiyonu olan kişilerle yapılan çalışmalar, günde 1 su bardağını geçmemek şartıyla kırmızı pancar suyu tüketimin kan basıncını önemli ölçüde düşürdüğünü gösterdi.
Yaklaşık 250 ml ölçüsünü geçmemeniz gerekiyor. İki veya daha fazla bardak tüketirseniz sorun yaşayabilirsiniz. Çünkü tansiyonunuz inanılmaz derecede düşebilir. Bu da birçok sorunu beraberinde getirir.