Kolombiyalı uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ı tasvir eden hatıralar ülkesinde yasaklanabilir. Kongreye sunulan teklif, ürünlerini dünyanın dört bir yanından gelen turistlere satan satıcılar tarafından eleştiriliyor. Ancak ülkenin "mafya babaları" imajından kurtulması gerektiğine inanan kişilerce destekleniyor.

170 DOLAR CEZA

Yasa tasarısı; Escobar ve diğer hüküm giymiş suçluları tasvir eden malları satan kişilere 170 dolara kadar para cezası verilmesini öngörüyor. Ayrıca polisin, kötü şöhretli uyuşturucu baronunu yücelten tişört, şapka ve diğer kıyafetleri kullananlara para cezası kesmesine olanak tanıyor.

YENİDEN MAĞDUR OLUYORLAR

Yasa tasarısını hazırlayan milletvekili Cristian Avendano, "Bu ürünler, katillerin kurbanı olan insanları yeniden mağdur ediyor. Onların acısına saygı duymamız ve ülkemiz için başka semboller bulmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

GEÇİMLERİNİ SAĞLIYORLAR

Öneri, Kolombiya'daki gazetelerde geniş yer buldu. Bogota'nın tarihi La Candelaria semtindeki hediyelik eşya satıcıları, ifade özgürlüğünü kısıtlamaya çalıştığı gerekçesiyle eleştirilen girişime karşı çıktıklarını söyledi. Sokak satıcısı Rafael Nieto, "Birçok insan bundan geçimini sağlıyor" yorumunda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ