Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasi mücadelesinin kararlı ve cesur bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurgulayan açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Sarayda oturan zatın elini sıkmayıp mücadele edeceğiz. Demokrasiyi lütufla kazanamayız; bu mücadeleyi hapislerden ve baskılardan korkmadan sürdüreceğiz" dedi. Bu sözler, CHP’nin eski liderinin demokrasiye olan inancını ve mücadele azmini bir kez daha gözler önüne serdi.

Özgür Özel'den seçim mesajı: Geçim olmazsa seçim olur, başka çaresi yok! -  Ekonomim

Özgür Özel'den Yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine yanıt vererek parti içindeki yeni yaklaşımını ve stratejisini dile getirdi. Özel, "Birinci partiye yakışacak şeyleri biz yapacağız. Kemal Bey, hiçbir zaman birinci partinin lideri değildi." diyerek, parti içinde yeni bir dönemin başladığını işaret etti.

Özel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"31 Mart’ta birinci parti ben oldum, adımı o yüzden ben attım’ dedim. Birinci partiye yakışacak şeyleri biz yapacağız. Kemal Bey hiçbir zaman birinci partinin lideri değildi. Çok istedi ama olmadı, çok çalıştık ama olmadı… Olsaydı o da benim dediğimi yapardı."

Bu açıklamalar, Özel'in CHP'yi birinci parti yapma hedefini ve bu doğrultuda atacağı adımları net bir şekilde ortaya koydu. Özel'in, Kılıçdaroğlu'nun liderliğini ve yöntemlerini eleştirirken, CHP'nin geleceğine dair iddialı ve kararlı bir duruş sergilemesi dikkat çekti.

Kaynak: HABER MERKEZİ