CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Büyükada'daki ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediyelere yönelik SGK borçlarıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Erdoğan'ın, belediyelerin borçlarını tahsil etmek üzere yaptığı açıklamayı eleştiren Özel, “Sayın Erdoğan, hangi AK Partili belediye SGK borcunu ödemiş, bir söylesin. Ellerimizden aldığımız belediyeler son beş yıl boyunca borç ödemedi. Şimdi, bu borçları biz ödüyoruz. Millet bu zihniyetten bıktığı için 412 belediyeyi bize verdi. Hangi AK Partili belediye şimdiye kadar SGK borcunu ödemiş?” dedi.

Özel, Erdoğan'ın açıklamalarına devam ederek, “Erdoğan, belediyelerin alacaklarını parasından keseceğini söylüyor. Bu, belediyeleri hizmet yapamaz hale getirip, ‘CHP belediyesi böyle’ diye göstermek için yapılan ucuz bir oyun. Eğer AK Partili belediyelerin borçlarını kesmek istiyorsa, gelsin yapsın. Biz de meydanlarda Erdoğan'ın, CHP'lilerin yetkinliğini engellemek için bu oyunları nasıl oynadığını anlatırız. Bu oyuna, şantajlarına teslim olmayacağız. CHP'liler olarak, çöpleri kendi ellerimizle toplarız ve bu tür oyunlarla karşılaşmaktan korkmayız,” şeklinde konuştu. 

2

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Büyükada'daki ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediyelere yönelik SGK borçlarıyla ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. Özel, “Erdoğan, hangi AK Partili belediyenin SGK borcunu ödediğini söylesin. Bizim aldığımız belediyeler son beş yıldır borç ödemedi. Şimdi bu borçları biz ödüyoruz. Bu durum, AK Partili belediyelerin borçlarını gizleyip, CHP belediyelerini kötü göstermek için yapılan ucuz bir oyun. Erdoğan, bu tür oyunlara kalkışırsa, meydanlarda nasıl demokrasi tokadı yediğini anlatırım. Biz çöpleri kendi ellerimizle toplarız, ama bu şantajlara teslim olmayız,” dedi.

Sahipsiz hayvanlarla ilgili Erdoğan’ın açıklamalarına da değinen Özel, “Bu, merhamet değil, sokak hayvanları sorunuyla ilgili bir meseledir. Sorun sınıfsal bir hale gelmemeli; zenginlerin görmediği, diğer vatandaşları rahatsız eden bir durum var. Bu sorunun çözümü cinayet ya da katliamla olmaz. Barınak, kısırlaştırma ve sahiplendirme ile çözülmelidir. Hayvan Hakları Fonu kurulması gerektiğini söylüyoruz. Bu fon, at yarışları ve piyango gelirlerinden sağlanabilir. AK Parti ve MHP'nin imza attığı bu öneriyi desteklesinler ve sorunu çözelim,” şeklinde konuştu.

TBB’deki referans listeleriyle ilgili soruları da yanıtlayan Özel, “Referans listesinden haberim yok ama bana başvuranların bilgilerini yöneticilerimize iletiyorum. AK Parti tarzı yakıştırmalar bize uymaz; bu konuda teflon gibiyiz,” ifadelerini kullandı.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Saraydaki kişiyle el sıkışmayacağız” açıklamalarıyla ilgili iddialar hakkında konuşan Özel, “Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmelerini üstüme almam. CHP, artık halkın gözünde birinci partidir ve birinci partiye yakışan işleri yapacağız. Kemal Bey hiçbir zaman birinci partinin lideri olmadı. Olsaydı, söylediğimiz şekilde hareket ederdi,” dedi.

AK Parti-CHP koalisyonu iddialarına da değinen Özel, “Seçimlerden önce AK Parti ile bir ittifak ya da koalisyon düşünmüyoruz. Milli meselelerde müzakere yaparız, ancak milletin vermediği bir vazifeyi üstlenmeyiz. Bu, MHP’nin işi,” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ