CHP'de Olağan Kurultay tarihi yaklaşıyor. Özgür Özel'in adı da genel başkanlık için geçiyor. 3 Haziran 2023 tarihinden itibaren CHP Grup Başkanı olarak görev yapan Özgür Özel, genel başkan adaylığına sıcak olduğunu daha önce açıklamıştı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Olağan Kurultay'da aday olmaması ve yerine Özgür Özel'in aday olarak yeni genel başkan olması CHP'nin birinci gündem maddelerinden biri oldu. Peki adı CHP genel başkan adaylığı için geçen Özgür Özel kimdir, ne mezunu, mesleği ne, nereli? İşte tüm bu soruların cevapları haberimizde yer alıyor.

ÖZGÜR ÖZEL KİMDİR?

Özgür Özel, 21 Eylül 1974 tarihinde Manisa'da dünyaya geldi. İlköğretimini Manisa Merkez Gazi İlkokulu'nda tamamladı. Lise eğitimi için İzmir'e gitti. Bornova Anadolu Lisesi'nde liseye başlayan Özgür Özel, Manisa Lisesi'nden mezun oldu. Girdiği üniversite sınavında ise Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni kazandı. Bu bölümden mezun oldu. Üniversiteden mezun oluşunun ardından Özel, serbest eczacılık mesleğini icra etti. 2007 yılından itibaren Türk Eczacıları Birliği yönetim kurulu üyeliği, sayman ve iki dönem genel sekreterlik görevlerini gerçekleştirdi. 

SİYASİ KARİYERİ

Özgür Özel, 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Belediye Başkan Adayı oldu. Seçilemedi. Sonrasında ise 2011 Türkiye genel seçimlerinde CHP Manisa Milletvekili adayı oldu ve kazandı. 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin Manisa Belediye Başkan adayı oldu ama yine kazanamadı. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde yeniden milletvekili seçildi. 24 Haziran 2015 tarihinde CHP grup başkanvekilliği görevine seçildi. 2018 ve 2023 genel seçimlerinde yeniden CHP'den Manisa milletvekili adayı oldu ve seçimleri kazandı. 

Özgür Özel evli bir çocuk babasıdır. Özgür Özel iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir.

YILIN SİYASETÇİSİ ÖDÜLÜ

Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından verilen 2015 Uğur Mumcu Yılın Siyasetçisi Ödülü'nü kazanan Özgür Özel, Soma maden faciası sonrasında yaptığı siyaset ile çok konuşulmuştur. 

Bilindiği üzere Soma'da bir maden faciası yaşanmıştı. Manisalı olan Özgür Özel, yaşanan facianın ardından CHP Manisa milletvekilleriyle birlikte Soma'daki maden ocaklarının incelenmesi için bir meclis komisyonu kurulmasını teklif etmişti. 29 Nisan 2014 tarihli konuşmada ocaklardaki denetim ve güvenlik eksikliklerinden bahsettiği konuşma uzun süre Türkiye'nin gündemi olmuştu. Soma Maden faciası 13 Mayıs 2014 yılında yaşanmıştı.

Editör: Orhan Duman