CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne ziyaretinde yaptığı açıklamada, asgari ücrete yapılması gereken zam ile ilgili net mesajlar verdi. Özel, “Ya asgari ücrete zammı verecekler, ya biz söke söke alacağız. Bir kez daha söylüyoruz. Zammı yaparsanız sorunlar bitmez. Ama hiç olmazsa birazcık geçim olur. Geçim olmazsa yakında seçim olur” dedi.

Özgür Özel, Edirne İl Başkanlığı’ndaki konuşmasında şunları söyledi:

“İktidara Gelirsek Ne Yapacağız?”

“CHP olarak önce iktidarı hedefliyoruz. İktidara geldikten sonra çiftçiye ‘al ananı da git’ diyen değil, ‘çiftçi, köylü milletin efendisidir’ diyen bir Cumhurbaşkanımız olacak. Esnafımıza ve emeklimize de gereken desteği vereceğiz. Emekli maaşlarını 1,5 asgari ücrete çıkaracağız. Şu anda emekli maaşı 10 bin lira seviyesine düşürüldü. Biz iktidara geldiğimizde bunu 26 bin lira seviyesine getireceğiz. Çiftçilerimize hak ettikleri desteği vereceğiz. Bu desteklemelerle çiftçinin ve emeklinin yüzünü güldüreceğiz” dedi.

“Geçinemeyenler İçin Çözümlerimiz Var”

“Geçinemiyoruz” mitinginde dört ana talep ortaya koyduk: Kredi kartı faizlerini silmek, taban fiyatlarını artırmak, emekli maaşlarını artırmak ve asgari ücrete enflasyon uyarlaması yapmak. Bu taleplerin yerine getirilmesi için iktidara gelmemiz şart. Aksi takdirde geçim sıkıntısı daha da büyüyecek ve seçim kaçınılmaz olacak” ifadelerini kullandı.

“Avrupa Birliği Hedefimizden Vazgeçmeyeceğiz”

Edirne ziyaretinde Avrupa Birliği hedefi hakkında da konuşan Özel, “Avrupa Birliği’ne üyelik hedefini yeniden sahipleneceğiz. Bugün AB’nin ortalama milli geliri 55 bin dolar, Şangay İşbirliği Örgütü’nün milli geliri ise 4 bin 500 dolar seviyesinde. Biz AB hedefimizi yeniden gerçekleştireceğiz. CHP olarak bu hedefe ulaşmak için gerekli adımları atacağız” dedi.

“Gelecek Seçimlerde Daha İyi Bir Türkiye İçin Oy Vereceksiniz”

“Gelecek seçimlerde CHP iktidarında daha zengin bir Türkiye için oy vereceksiniz” diyen Özel, 10 yıl içinde maaşların ve yaşam standartlarının önemli ölçüde iyileşeceğini vurguladı. “Maaşlardan sıfır atmadan, etiketlerden ve giderlerden sıfır atacağız. 10 yılın sonunda 10 kat daha zengin bir Türkiye hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ