Fatih Altaylı YouTube programının son bölümünde CHP lideri Özgür Özel'i konuk etti. Altaylı'nın Öcalan tarafının Demirtaş'tan iktidarın ise İmamoğlu'ndan hoşlanmadığını ve bu yeni sürecin iki ismi etkisiz hale getirme çabası olabileceğini sorması üzerine Özel çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

"BU OLACAK İŞ DEĞİL..."

Özgür Özel; "Şimdi demirtaş meselesinde şöyle birşey var. Öcalan'ı aktör görüp Demirtaş'ı yok sayan bir anlayış var Devlet Bey tarafından. Yine aynı şekilde Tayyip Bey'in yaklaşımlarında bu durum söz konusu. Bu olacak iş değil. Demirtaş'ın Türkiye'nin neresinde yaşıyorsa yaşasın Kürt seçmende, Dem Parti'ye oy versin vermesin bir karşılığı var. Bu durum bu açıdan çok yanlış bir bakış açısı." dedi. 

DEMİRTAŞ'LA NE KONUŞTU?

Özel, iktidar tarafının Demirtaş'la görüşme yapıp yapmadığı sorusuna karşılık ise "Sayın Demirtaş'a sizinle bir teması var mı diye sordum. Asla görüşmedim dedi. Benimle görüşmek isteselerde özgürlüğü kavuşmuş olmam lazım. Yoksa esaret altındayken bir görüş bildirmenin yanlış olacağını söyledi. Demirtaş bana aynı zamanda kendi özgürlüğümün pazarlık konusu yapılmasını istemem dedi. Benim anlayışımı benimsediğini ve hiçbir aktörün dışlanmaması gerektiğini belirtti." yanıtını verdi. 

100848476 Ozel 3

SİYASİ YASAK İÇİN NE DEDİ?

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'na yönelik devam eden siyasi yasakla ilgili de konuştu ve "Bir yandan Ekrem İmamoğlu'na yasak meselesi bir yandan Demirtaş'ı içeride tutalım. Bir yandan Apo'yu konuşturup sorunu çözelim, anayasayı değiştirelim İktidarda kalalım yok öyle. 

"İMAMOĞLU'NU YEDİRMEYİZ..."

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Ekrem İmamoğlu'nu yedirmeyiz. Onu bilsinler. Biz bütün çalışmalarımızı yaptık. Bin pişman olurlar.  Türkiye'nin İmamoğlu'nu seçme hakkı elinden alınırsa millet buna geçmiş seçimlere olduğu gibi çok ağır bir tokat atar. Biz de millet o tokatı atabilsin diye üstümüze ne düşüyorsa yaparız." dedi. 

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY