Bir sokak röportajında Instagram eleştirisi nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ziyaretinin ardından dün gece saat 21.00’de sessiz sedasız tahliye edildi.

Tahliye haberinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Özel, Dilruba Kayserilioğlu'nun serbest bırakılmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. 

Özgür Özel Şam'a gidiyor! 'Türkiye ile Esad'ın masaya oturup, sorunun  çözülmesi için inanılmaz gayret sarf edeceğim' - Haberler

Özel’in paylaşımı şu şekilde;

Dün cezaevinde ziyaret ettiğim Dilruba Kayserilioğlu dün gece saatlerinde tahliye edildi. Hiç tutuklanmamış olması gereken Dilruba'nın özgürlüğüne kavuşmuş olmasını önemli buluyorum ancak yaşananlar hukuk sistemimize de demokrasimize de büyük zarar vermiştir. Hiçbir yurttaşımızın ifadeleri ve düşünceleri nedeniyle özgürlüklerinden mahrum bırakılmayacağı gerçek bir demokrasiyi biz kuracağız. 

Ne olmuştu?

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir’de yapılan bir sokak röportajında cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı…

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanan Kayserilioğlu’nun tutukluluğuna itiraz edilmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ