CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail askerleri tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için açıklama yaptı.

Özel'in konuşmasından satır başları:

"Ayşenur bu çağın Deniz Gezmiş'idir. Sosyal demokrattır, sosyalist çizgidedir. Benim Mahmud Abbas'la çizdiğim çizgiyi belirliyorsa tüm dünyadaki sosyalist öğrencilerin çizgisini de belirlemektedir.

Deniz Gezmiş için Türkçe'ye çeviren ve bize teslim edilen kitabı vardı. Filistin bilhassa solun davasıdır. 1970'lerde nasıl arkasında durduysak, şimdi sanki sağ tutumun davası gibi yapılmaya çalışılsa da solun davasıdır.

İsrail devletini yönetenlerin yaptıklarını kimse bütün Yahudilere yüklemiyor. Netanyahu'nun bunu tüm Yahudilere yapması ne Müslümanlara ne Yahudilere yarar bir şey değildir.

Batı Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yaptıklarını yüksek sesle söylerken, İsrail'in yaptıklarına yumuşaklıkla cevap veriyor."

Ayşenur Ezgi Eygi Haberleri - Son Dakika Ayşenur Ezgi Eygi Gelişmeleri -  Odatv

AYŞENUR EZGİ EYGİ KİMDİR?

Ayşenur Ezgi Eygi, 1998 yılında Antalya'da dünyaya geldi. Bir süre ABD'nin Washington eyaletine bağlı Seattle kentinde yaşamını sürdüren Eygi, Washington Üniversitesinde çift dal yaptı. Eygi, 2024 Haziran'da ana dal Psikoloji bölümünün yanı sıra Orta Doğu Dilleri ve Kültür bölümünü tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ