Eyüp Sabri Tuncer marka çeşitli kolonya, parfüm, vücut spreyi, el ve vücut losyonu ve sıvı sabun ürünlerinin Avrupa’da satışı ‘kimyasal risk’ gerekçesiyle durduruldu. Avrupa tehlikeli gıda dışı ürünler için Hızlı Uyarı Sistemi‘nin yayınladığı uyarıya göre şimdilik 2022 Mart’tan önce üretilen ürünlerde yasaklı madde tespit edildi.

Avrupa Komisyonu sitesinde yer alan bilgilere göre kararın dayanağı şirketin '2-(4-tert-butylbenzyl) propionaldehyde (BMHCA)' isimli yasaklı maddeyi kullanması.

FİRMA KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Eyüp Sabri Tuncer yönetimi ise yaptığı yazılı açıklamayla karara tepki gösterdi. Şirket, 2022 öncesi üretilen ürünlerde kullanılan BMHCA maddesinin o dönem dünya genelinde serbestçe kullanıldığını ve AB tarafından bu maddenin sonradan yasaklandığını belirtti. Şirket, bu kararın markayı karalamaya yönelik olduğunu savunarak, ürünlerinin kalitesine ve güvenliğine vurgu yaptı.

'DESTEK OLANLARA DAVA AÇILMALI'

Ekonomist Özgür Demirtaş da, sosyal medya üzerinden Eyüp Sabri Tuncer markasını 'savunma'ya geçen bir açıklama yaptı. Demirtaş, haberleri 'yanıltıcı' buldu ve 'Marka karalama bu kadar kolay olmamalı ! Haber kanalları asla firmadan da görüş almaya ÇALIŞMADAN haberi girmemeli. Bu sabah Eyüp Sabri Tuncer haberlerini okuyup üzülmüştüm. Çünkü ürünlerini ailecek çok kullanıyoruz. Benim anlamadığım: neden haber kanalları YANLIŞ haber veriyor? Neden DETAY vermiyor? 2022 öncesi kullanımı serbest olan bir maddenin sadece 2022 öncesi üretilen ürünleri ile alakalı bir şey olduğu niye yazılmıyor? Bir Markayı karalamak bu kadar kolay olmamalı.

Firma YK Başkanı da hemen bir video doldurup Türkiye içi eski ürünler için alınan önlemleri şeffaflıkla anlatmalı. Rakip firmalardan bugünkü yanıltıcı haberlere destek olan varsa da dava açılmalı. Türkiye’de karın altı vurmayı seven çok insan var maalesef.' ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY