Kocaeli Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde tartışmalı görüntüler sosyal medyada yankı uyandırıd. Mezuniyet töreninde kıyafeti açık bulunan kız öğrenciler okul yönetimi tarafından içeri alınmadı. Aileler ve öğrenciler yaşananlara tepki gösterirken, içeri alınmayan çok sayıda öğrenciye rağmen tören yapıldı. Aylar öncesinden mezuniyete hazırlanan öğrenciler, mezuniyet cübbeleriyle evlerine geri dönmek zorunda kaldı.

G P6 Hf C M Xw A Ay H3 I

Bu görüntülere isyan eden bir isim de Prof. Dr. Özgür Demirtaş oldu. Görüntüleri alıntalayan Demirtaş, sosyal medya hesabından "İnsanların Kıyafeti ÖZGÜRLÜĞÜDÜR. Değil bir lise müdürü, Padişah olsa karışamaz. Ne Başörtüsü, Ne Mini Etek KARIŞAMAZSINIZ. Bu kararı alan müdürün adını merak ettim!" dedi. 

Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesinde Mezuniyet Skandali Alaettin Kurt Anadolu Lisesi Olayi Ne

Ardından da bir çağrı yaptı ve "Tüm samimi dindar arkadaşlarıma çağrımdır. Sizi çok seviyorum. Her türlü hakkınızı her mecrada en yüksek sesle SAVUNDUM ve her zaman SAVUNACAĞIM. Lütfen gelin beraber DİNCİlere karşı savaşalım. Bu ülkenin önündeki en BÜYÜK engel DİNCİLERDİR. El Ele verirsek inanın başarırız..." ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: DEMET SAROVA