Instagram'dan sonra çocuklar arasında popüler olan Roblox adlı çevrim içi oyun platformuna da erişim yasağı getirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinde yayımlanan bilgiye göre yasak Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin 7 Ağustos 2024 tarihli kararıyla yürürlüğe girdi.

Roblox

SEBEBİNİ AÇIKLAMIŞLARDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kararın "çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması" sebebiyle alındığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı; 'Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirilmiştir. Toplumsal yapımıza dinamit koymaya yönelik girişimlere, çocukların istismarına, şiddete teşvik edilmesine, her biri birer cevher olan evlatlarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek faaliyetlere asla müsaade edilmeyecektir.'

D9F54E826F1E4F4F86041544A2C7Bf39

'İNTERNETİ YASAKLAYIN'

Karara tepkiler büyürken, Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş da tartışmasına dahil oldu. Sosyal medya hesabından karara tepki gösteren Demirtaş, 'Roblox’da bazı istismarlar oluyormuş: TÜMDEN yasaklayın. Diyenler; Eee o zaman: Internette bazı istismarlar oluyormuş: Interneti yasaklayın! Anamız değilsin, babamız değilsin. Ebeveyn değilsin. YASAKLAR zayıflığın göstergesidir. Ailelerin görevini, Ailelere bırakın...' dedi.

Kaynak: DEMET SAROVA