Sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş bu kez takipçileriyle bireysel emeklilik sistemine (BES) dair görüşünü paylaştı. 

Bes 000

DİKKAT ÇEKEN BİR AÇIKLAMA YAPTI

“Neden bireysel emeklilik sistemi için düşüncelerinizi paylaşmıyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Demirtaş, bireysel emeklilik hakkında bazı eleştirileri olduğunu belirterek, yine de yapılması gerektiğini düşündüğünü ifade etti ve “İnsanın kendinden para kaçırmasının bir yoludur” şeklinde dikkat çeken bir cümle kurdu.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, BES’te yaşa ve risk algısına göre portföy dağılımının doğru yapılması gerekliliğine de dikkat çekti.

Bireysel Emeklilik B E S

BES NEDİR?

BES, kişilerin çalışma zamanlarında birikim yapmalarını sağlayan bir seçenektir. Kişiler çalıştıkları zaman boyunca birikim yapabilir, devlet katkısı ile desteklenebilir. Özel bir emeklilik sistemi olan BES, birçok periyotlarda birikim yapma imkânı sunar. Bu zamanlar; aylık, 3 aylık, 6 aylık veya 1 yıllık olarak sıralanabilir.

Bireysel Emeklilik Sisteminde Kismi Para Cekme Yapilabiliyor Mu Besten Ayrilmadan Para Cekilebilir Mi Bes Neye Yarar Bes Para Cekme Dinz

Sisteme katılan kişiler, bu süre zarflarından istediğini tercih ederek birikim yapar. Düzenli ödemeleri takdirde birikimleri toplanır ve yatırım fonları çatısında değerlenir. Yine ödemeleri de bu zaman aralıklarında almak mümkündür. Toplu bir şekilde almak veya kalan kısmı maaş alıyormuş şeklinde değerlendirmek seçenekler arasındadır.

Kaynak: DEMET SAROVA