Türk-İş'in raporuna göre ise asgari ücret mayıs ayında açlık ve yoksulluk sınırının altında kaldı. Milyonlarca vatandaş, temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağını merakla beklerken, emeklilerin gözü de Temmuz ayında yapılacak ek zamda.

Enflasyon ve zamlar vatandaşların belini bükerken Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Temmuz'da asgari ücrete zam yapılmaması durumunda "Yıl sonuna doğru, alt gelir grubunun yakın tarihin en büyük alım gücü sıkıntısına düşeceğini" söylemişti.

Ozgur Demirtas Daha Kotusu Gelecek Diyerek Yil Sonunu Isaret Etti 8186

'DAYANABİLİRSEK DÜZLÜĞE ÇIKACAĞIZ'

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Demirtaş ekonomiye dair açıklamalar yaparak sonbaharda neler olacağını paylaştı. Demirtaş paylaşımında; 'Biliyorum yaşam çok zor. Sonbaharda daha da zorlaşacak. Dezenflasyon süreci iyice canımızı sıkacak. Alım gücü paramparça olacak. Ama Eğer dayanabilirsek, düzlüğe çıkacağız. Türkiye güçlü ve dirayetli bir ülke, bu kötü günleri atlatmasını umuyorum.' ifadelerini kullandı. 

Öte yandan 'Polislerimizin alım gücünün artırılması lazım.' diyen profesör sözlerini 'Diyeceksiniz ki diğer meslekleri niye söylemiyorsun? Benim için öncelik “Hayatını Tehlikeye Atan grupta” Polislerimiz de hayatını tehlikeye atıyor. Alım güçlerinin çok daha yüksek olması lazım.' şeklinde tamamladı. 

Kaynak: DEMET SAROVA