Geçtiğimiz cuma günü Türkiye genelinde sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından uygulanan bu erişim engeli, kullanıcılar arasında büyük bir merak uyandırdı. "Instagram engeli ne zaman kalkacak?" ve "Instagram erişimi ne zaman açılacak?" gibi sorulara dair henüz net bir yanıt bulunmazken, ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan peş peşe tepki paylaşımları geldi.

1

Demirtaş, Instagram'ın kapatılmasına yönelik sert eleştirilerde bulunarak, "Gerekiyorsa TEK BAŞIMA muhalefet yaparım, Instagram'ı açtırırım." şeklinde tepkisini dile getirdi. Ayrıca, Instagram'ın kapatılmasının ne Türkiye ne de Filistin için bir yararı olmadığını vurgulayan Demirtaş, "Instagram'ı kapatmanın Filistin’e herhangi bir yararı var mı? YOK. Türkiye’ye bir yararı var mı? YOK. Türkiye ekonomisine bir zararı var mı? VAR VAR VAR VAR VAR VAR VAR... Allah aşkına biraz akıl, biraz fikir. Lütfen biraz akıl, biraz fikir" sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

Bu açıklamaların ardından, bazı takipçileri Özgür Demirtaş'ın Instagram'dan kazanç elde edip etmediğini merak etmeye başladı. Bir takipçisinin bu yöndeki sorusuna ise Demirtaş, "Instagram üzerinden 1 Türk Lirası kazancım yok. Bu da sana DERT olsun…" diyerek net bir yanıt verdi ve herhangi bir kazanç elde etmediğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ