Özge Özpirinçci, "Aşk Yeniden" ve "Melekler Korusun" gibi dizilerle hafızalara kazınmış bir oyuncu. Uzun bir süre ekrandan uzak kaldıktan sonra, oyuncu Burak Yamantürk ile Mercan adında bir kızları olan Özge Özpirinçci, "Sandık Kokusu" adlı yeni dizi projesiyle izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Özge Özpirinçci, dün akşam katıldığı davette şık tarzıyla büyük ilgi gördü. Cesur tercihi olan etek ve büstiyer kombiniyle dikkat çeken Özpirinçci, beğeni ve olumlu yorumlar aldı. Ünlü oyuncunun arkadaşı Sinem Kobal da fotoğraflara yorum yapanlar arasında yer aldı. Geceye Özpirinçci'nin eşi Burak Yamantürk ile birlikte katıldı.

Melis Civelek ve Zeynep Gür'ün yazdığı "Sandık Kokusu" adlı dizide rol almak için anlaşma sağlayan Özge Özpirinçci, bu yapımın içinde 3 çocuk annesi Karsu karakterini canlandıracak.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Özge Özpirinçci'nin dizideki partneri de belli oldu. Metin Akdülger, "Sandık Kokusu" adlı projede rol alacak.

Özge Özpirinçci kimdir?

Özge Özpirinçci, 1 Nisan 1986 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul ve ortaokulu İstanbul'da tamamladı. Lise eğitimini AFS programı kapsamında Amerika Birleşik Devletleri'nde bir yıl boyunca aldı. Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Bölümü'nden 2008 yılında mezun oldu. Annesi İngilizce öğretmenidir. Oyunculuk kariyerine Kanal D'de yayınlanan "Cesaretin Var Mı Aşka" ve "Kavak Yelleri" adlı dizilerde başladı. Ayrıca Eti Browni ve Algida Cornetto reklamlarında da yer aldı. "Kavak Yelleri" dizisinde, kanser hastası olan ve duyarlı bir karakter olan Ada'yı canlandırdı ve bu rol için beş bölüm boyunca oyunculuk yaptı.

2009-2010 yılları arasında Show TV'de yayınlanan "Melekler Korusun" adlı dizide üniversite öğrencisi İpek Taşkır karakterini canlandırdı. Özpirinçci, Zülfü Livaneli'nin yönettiği 2010 yapımı "Veda" filminde Fikriye Hanım karakterini oynadı. Ayrıca 2010 yılında Show TV'de yayınlanan ve 11. bölümünde yayından kaldırılan "Deli Saraylı" dizisinde "Dilruba" karakterini canlandırdı. Ayrıca "Anadolu Kartalları" filminde Üsteğmen Ayşe Dinçer rolünü üstlendi. 2011-2012 yılları arasında atv'de yayınlanan "Al Yazmalım" dizisinde Asiye karakterini başarıyla canlandırdı ve TRT Okul'da yayınlanan "Toplu Hayat" programını sundu. "Kayıp" filminde de rol aldı.

Star TV'de "Aramızda Kalsın" adlı dizide Görkem karakterini canlandırdı. 2014 yılında "Karışık Kaset" filminde İrem karakterini başarıyla oynadı. 2015-2016 yılları arasında "Aşk Yeniden" dizisinde Zeynep karakterini canlandırdı. Özpirinçci, Athena Grubu'nun "Arsız Gönül" klibinde yer aldı. 29 Kasım 2015 akşamında düzenlenen 42. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Kadın Komedi Oyuncusu Ödülü'nü kazandı. 2017-2020 yılları arasında FOX'ta yayınlanan "Kadın" dizisinde Bahar Çeşmeli karakterini başarıyla canlandırdı. Bu rolüyle 45. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Kaynak: BİRSEN ALTUNTAŞ