Bir şirket; Alabama, Oklahoma ve Teksas'taki marketlerde mermi satmak için bilgisayarlı otomatlar kurdu. Böylece müşteriler süt ve yumurtayla birlikte mermi de alabilecek. American Rounds, makinelerinin alıcının yaşını doğrulamak için bir kimlik tarayıcısı ve yüz tanıma yazılımı kullandığını belirtti. Ayrıca bir bilgisayar tableti kadar "hızlı ve kolay" kullanılabildiğini söyledi.

BİZİMKİ DAHA GÜVENLİ!

Ancak birçok insan; mermileri otomatlardan satmanın, yalnızca Bağımsızlık Günü'nde en az 33 kişinin öldürüldüğü ABD'de daha fazla silahlı saldırıya yol açacağından endişe ediyor. Şirket ise yaş doğrulama teknolojisinin, alıcının yaşını kanıtlamasını gerektirmeyen çevrimiçi satışlardan veya hırsızlık riskinin olduğu perakende mağazalardan daha güvenli olduğunu savunuyor.

ÇOK MİNNETTARIM

CEO Grant Magers, "Bizi tanımak için zaman ayıran ve sadece ne yaptığımıza dair varsayımlarda bulunmayanlara çok minnettarım. Sorumlu silah sahibi olmaktan yanayız ve toplum için çevreyi iyileştirdiğimizi umuyoruz" dedi.

ASLINDA YENİ DEĞİL

Federal yasa, bir kişinin av tüfeği ve tüfek mühimmatı satın alabilmesi için 18 yaşında, tabanca mühimmatı satın alabilmesi için ise 21 yaşında olmasını gerektirir. Magers, makinelerinin alıcının en az 21 yaşında olmasını gerektirdiğini söyledi. Mermiler veya diğer yaş sınırlaması olan malzemeler için otomatlar tamamen yeni bir fikir değil. Şirketler alkollü içecekleri satmak için benzer teknolojiler geliştirdiler.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ