İngiltere'de Malmesbury Manastırı'nın yanındaki The Old Bell Oteli'nin arazisinde yapılan kazıda "24 adet kimliği belirlenebilen iskelet" bulunduğu bildirildi. Mezarların tarihi 7. yüzyıla dayanırken, Anglosakson iskeletlerinin MS 670 ila 940 yılları arasına ait olduğu düşünülüyor.

BU BİR İLKTİ

Cotswold Arkeoloji'den bir temsilci, bir kilisenin yakınında mezar bulmanın olağandışı olmadığını, ancak keşfedilen gömü sayısının beklentileri aştığını söyledi. Temsilci, "Daha da şaşırtıcı olan, erken dönem manastır yaşamına dair fiziksel bir kanıtın daha önce bulunmadığı Malmesbury için Sakson kalıntıları bir ilkti" dedi.

TABİİ Kİ BİLMİYORLARDI

Old Bell Hotel, 1220 yılına dayanan tarihi bir mekan olarak kabul ediliyor. Temsilci, "Aradan geçen 500 yıl düşünülürse insanların oteli yaparken burada bir mezar olacağını bilmeleri imkansızdı" yorumunu yaptı.

DAHA DA ANLAMLI

Otel sahipleri Jim ve Whit Hanks ise yerel tarihte rol almaktan onur duyduklarını söyledi. İkili, "Tarihe olan tutkumuz ve atalarımızın 1500'lerden beri Malmesbury'ye olan bağı, bu keşfi daha da anlamlı kılıyor" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ