Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı (ÖSYM) Bayram Ali Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, 2024 yılında ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek sınavların başvuru, sınav ve sonuç açıklama tarihlerini içeren 2024 takvimine "osym.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşılabileceğini belirtti.

Ersoy, açıklamasında 2024 sınav takvimine dair şu bilgileri verdi: "Sınav takvimine göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak. Başvurularını 1-26 Şubat'ta alacağımız sınavın sonuçları 17 Temmuz'da açıklanacak."

Ayrıca, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) takvimine ilişkin detayları da paylaşan Ersoy, "Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 28 Nisan'da, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz'da, 2. gün oturumları 21 Temmuz'da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos'ta düzenlenecek. KPSS Ön Lisans 1 Eylül, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül'de, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de yapılacak." dedi.

Ersoy, ÖSYM'nin 2024 yılında toplamda 50'nin üzerinde sınav uygulaması yapmayı planladığını vurgulayarak, "ÖSYM olarak kağıt tabanlı ve elektronik ortamda sınav uygulamalarını kesintisiz şekilde sürdürmekteyiz. Sınavlara katılacak adaylara şimdiden başarılar diliyoruz. ÖSYM olarak bizler, adaylarımızın emeklerinin karşılığını alması için buradayız, bu minvalde büyük bir titizlikle uygulamalarımızı yapacağız. Takvimde yayınladığımız sınavlara, kurumlarımızın talepleri doğrultusunda yeni sınavlar da eklenecek." şeklinde konuştu.

Ersoy, ÖSYM'nin elli yılını geride bıraktığını ve uluslararası sınav merkezi olarak önemli bir konuma geldiğini belirterek, teknolojiye uyum ve ihtiyaçlara yanıt verme konusundaki çalışmalarının süreceğini ifade etti.

Kaynak: haber merkezi