Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılında yeni kararlar aldı. Okullar 11 Eylül tarihinde açılırken, ortaokul eğitimi gören öğrencilerin alınan yeni kararlara dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü alınan kritik karar ortaokul öğrencilerini ilgilendiriyor. Bu karar, ortaokulda sınıfta kalıp, kalmama kararı. Ortaokulda sınıfta kalma var mı, neden sınıfta kalınır? Bu soruların sorulmasının nedeni alınan kararlarla ilgili. İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni eğitim öğretim yılı için alınan kararın detayları. Ortaokulda sınıfta kalınır mı? bu sorunun cevabı haberimizde yer alıyor. 

ORTAOKULDA SINIFTA KALMA VAR MI?             

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni sezon öncesinde aldığı karara göre ortaokulda artık sınıfta kalmak mümkün. Daha önce sınıfta kalma kuralının uygulanmadığı ortaokulda artık bu durum değişti. Alınan yeni karara göre Türkçe dersinden 70'in altında not almanız durumunda sınıfta kalıyorsunuz. Eğer ortaokulda sınıf tekrarı yapmak istemiyorsanız, diğer dersler kadar Türkçe dersine de önem vermeniz gerekmektedir. 

ORTAOKULDA HANGİ DERSLER VAR? 

Ortaokulda bulunan dersler de araştırılıyor. Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ve Spor, Teknoloji ve Tasarım, Trafik Güvenliği, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım, Rehberlik ve Kariyer Planlama ve İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi dersleri bulunmaktadır.

ARA TATİL NE ZAMAN?

Bir süredir Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ara tatil uygulaması gerçekleştiriliyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında da ilk ara tatil zamanı belli olmuş durumda. Buna göre ilk ara tatil 10 Kasım Cuma okulların kapanmasıyla başlayacak ve 20 Kasım Pazartesi gününe dek sürecek.

Yine yarıyıl tatili de 19 Ocak 2024 Cuma günü okulların kapanmasıyla başlayacak ve 5 Şubat 2024 Pazartesi gününe dek sürecek. Böylelikle öğrenciler uzun bir tatil yapacak. Yine öğretim üyeleri de tatilde olacak.

İkinci dönem ara tatili de bulunuyor. 5 Nisan 2024 Cuma günü başlayacak olan ara tatil, 15 Ocak 2024 Pazartesi günü son bulacak. Okullar 14 Haziran 2024 Cuma günü ise kapanacak ve yaz tatili başlayacak. 

Editör: Orhan Duman