Suudi Arabistan’ın gölge kralı olarak adlandırılan Veliaht Prens Mohammed bin Salman, birleştirme sözü verdiği Ortadoğu’yu dünyanın yeni devi haline getireceğini iddia etti

Suudi Arabistan futbolda kazandırdığı dünya çapında yıldızlarla son dönemde dikkat çekerken Veliaht Prens Mohammed bin Salman’a göre bu daha başlangıç.

Suudi Arabistan’ın gölge kralı olarak bilinen 38 yaşındaki genç Veliaht Prens Mohammed bin Salman dünyaya meydan okudu.

WhatsApp Image 2023-09-10 at 22.51.55

Bin Selman, Arap liderlerle yaptığı özel toplantıda, “Ortadoğu'nun yeni Avrupa olacağına inanıyorum. 5 yıl içinde Suudi Arabistan bambaşka bir ülke olacak. Bu Suudilerin savaşı. Bu benim savaşım. Ölmeden Ortadoğu'yu dünyanın tepesinde görmek istiyorum” dedi.

Veliaht Prens konuşmasında, “Bahreyn, Kuveyt ve siyasi anlamda ters düştüğümüz Katar bile çok farklı olacak” şeklinde konuştu.

WhatsApp Image 2023-09-10 at 22.53.36

Prens Salman salonu ayağa kaldıran konuşmasında, “Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Lübnan, Ürdün, Mısır ve Irak. Biz önümüzdeki 5 yılda başarılı olduğumuz takdirde bu ülkeler de bizi izleyecek” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-09-10 at 22.52.04

Suudi Arabistan Veliaht Prensi, “Ve önümüzdeki 30 yıl içerisinde gerçek Rönesans’ı Ortadoğu’da göreceksiniz” şeklinde iddialı bir çıkış yaptı. 

Mohammed bin Salman, “Bu amaca birlikte yüzde yüz ulaşacağız” sözleriyle noktasını koydu.

MOHAMMED BİN SALMAN KİMDİR?

31 Ağustos 1985’te doğdu. Şu anda gölge kral olarak bilinirken aynı zamanda iç ve dış politikayı tek başına yöneten isim olarak biliniyor. Babası Kral Salman’ın üçüncü eşinden yedinci oğlu olarak dünyaya gelen Mohammed bin Salman’ın serveti 25 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Dünyanın en güçlü 8. kişisi olarak gösterilen Mohammed bin Salman, danışmanlık yaptığı babasının kral olmasının ardından hukuk eğitimi almasına karşın önce Savunma Bakanı ardından Başbakan olarak atandı. Daha sonra ise Veliaht Prens oldu. Suudi Arabistan’da başta araç kullanma yasağı olmak üzere pek çok katı kuralı kaldırarak kadınların sosyal hayatta yer almasına büyük katkı verdi. Mohammed bin Salman şu anda geleceğin Suudi Arabistan Kralı olarak gösteriliyor.

GALİP ÖZTÜRK

Editör: Ayşe Tunalı