Avusturya'da kum torbaları hazırlanıyor, Çekya'da barajlar boşaltıldı, Polonya'da ise ani sel felaketi bekleniyor. Hava durumu uzmanları, "potansiyel olarak felaketle sonuçlanabilecek" yağışların günlerce sürebileceği uyarısında bulunuyor.


PANİĞE GEREK YOK


Polonya Başbakanı Donald Tusk, güneydeki dört eyalet için yoğun yağış tahminleri arasında, Wroclaw'da düzenlenen sel riski brifingine katıldıktan sonra "paniklemeye gerek olmadığını" söyledi.


1000 KADAR ASKER


Avusturya'da dağlardaki yoğun yağmur ve kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açarken, Başbakan Karl Nehammer, ordunun gerekirse 1000'e kadar asker konuşlandırmaya hazır olduğunu söyledi. Çekya ise 22 yıl önce başkenti harap eden sel felaketinin ardından hiç riske girmiyor. 2002'de sular altında kalan metro istasyonları, lastik botlarla tahliye edilen halk ve Prag Hayvanat Bahçesi'nde boğulan fillerin görüntüleri hafızalara kazınmıştı.


ARALIKSIZ VE YOĞUN


Çekya bu sebeple barajları önemli ölçüde boşalttı ve su şeritlerini kesti. Bu hafta sonu büyük yağmurlar bekleniyor. Almanya'nın Bavyera eyaletinde de sınır ötesinde aralıksız yoğun yağış bekleniyor.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ