34 yaşındaki Lukas McClish, Kaliforniya'daki Eyalet Parkı'nda yönünü kaybettiğinde yalnızca üç saatlik bir yürüyüşe çıkmayı planlamıştı. Boulder Creek kasabasındaki evinden yürüyüşe çıktı. Ancak ailesi tarafından ancak beş gün sonra bir akşam yemeğine katılamadığı için kaybolduğu bildirildi! Çünkü evden uzak kalması pek de alışılmadık bir durum değildi.

McClish'in ormanda uzun süre kalmak için yeterli donanımı yoktu. Elinde sadece küçük bir fener ve çok amaçlı kesici aleti vardı. Talihsiz adam, "Üç saatlik bir yürüyüş yapacağımı sandığım için hiçbir şey getirmedim" dedi.

GÜNDÜZLERİ BAĞIRIYORDUM

McClish, ormanlık alanda kaybolduğunu fark ettiğinde medeniyete geri dönmeye çalıştı. 34 yaşındaki adam, "Her gün bir kanyona çıkıyordum. Şelale vardı. Şelalenin yanında botuma su doldurup içiyordum. Yeterli sıvıyı tükettiğimden emin oldum.

Hangi gün olduğunu hatırlamıyorum ama bir dağ aslanı peşime takılmıştı. Ama benimle olan mesafesini hep korudu. Geceleri ıslak yaprakların üzerinde uyuyordum. Gündüzleri ise bağırarak yardım istedim" şeklinde konuştu. Kayıp ilanı sonrasında geniş çaplı bir arama kurtarma operasyonu başlatıldı.

ÇIĞLIKLARINI DUYDULAR

Bay McClish, yanlarında bir arama köpeği bulunan iki eyalet park korucusunun yardım çığlıklarını duymasıyla sonunda uzak bir kanyonda bulundu. Ormandan çıktığında gömleksiz, kirli ve dağınık saçlıydı. Rahatlayarak annesine sarıldı ve gözyaşlarına boğuldu.

Ciddi bir yaralanma yaşamadı ancak çok aç olduğunu belirtti. Talihsiz adam, "Muhtemelen yılın geri kalanına yetecek kadar yürüyüş yaptım. Uzun süre dışarı çıkmam" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ