Bolivya Devlet Başkanı Arce, askeri kalkışmanın ardından halkı meydanlara çağırdı:

Bolivya'da askerlerin hükümet binasına zorla girmesinin ardından Devlet Başkanı Luis Arce, askeri kalkışmaya karşı halkı demokrasiyi savunmaya çağırdı.

Ulusal seslenen Arce, halka sakin olmaları çağrısında bulunarak, "Bolivya'nın devlet başkanı ve bakanları görevlerinin başındadır ve halkı demokrasiye sahip çıkmaya davet ediyorum. Askerler, derhal çekilmeli ve görevlerinin başına dönmelidir. Demokrasiye ve anayasaya saygı duymalarını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Köpeği rahat etsin diye özel jet tuttu! Toplamda 38 bin dolarlık faturayı ödedi! Köpeği rahat etsin diye özel jet tuttu! Toplamda 38 bin dolarlık faturayı ödedi!

Hükümetini destekleyen ülkelere teşekkür eden Arce, "Bize destek olan kardeş ülke devlet başkanlarını selamlıyoruz ve onlara teşekkür ediyoruz. Demokrasiye sahip çıkan belediye başkanlarına, valilere ve polis müdürlerine teşekkür ediyoruz. Demokrasiye sahip çıkan halkımızı selamlıyoruz." diye konuştu.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, askeri zırhlı aracın başkent La Paz'daki hükümet sarayına zorla girmeye çalıştığı görülüyor.

Askerlere tepki gösteren vatandaşlara göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale ediliyor.

BOLİVYA KARIŞTI

Güney Amerika ülkesi Bolivya'da darbe girişimi gerçekleştirildi. Reuters'ın haberine göre tanklar cumhurbaşkanlığı binasının kapısını kırdı, askerler binaya girdi. 

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce Catacora, X hesabından yaptığı açıklamada Bolivya ordusuna bağlı bazı birliklerin düzensiz hareketlerini kınadı ve "Demokrasiye saygı gösterilmeli" dedi.

Kasım 2019'da Bolivya'da ABD destekli bir darbe yaşanmış, o zamanki cumhurbaşkanı Evo Morales ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

İşte Morales'in olaylarla ilgili  X hesabından yaptığı açıklama:

Kaynak: HABER MERKEZİ