Avusturyalı koreograf Florentina Holzinger'in, Paul Hindemith'in 1920'lerdeki dışavurumcu operaSancta Susanna'ya dayanan eseri Sancta geçen hafta sonu Stuttgart Devlet Operası'nda gösterime girdi. Holzinger'in ilk opera denemesi olan Sancta koreografinin içeriğinde yer alan sıra dışılık bir grup izleyicinin hastanelik olmasına neden oldu.

HER ŞEY GERÇEK

Vücuda kesi atma ve delme, gerçek kan ve gerçek cinsel ilişki performansının ve çok daha fazlasının yer aldığı gösteri, 18 izleyicide şiddetli mide bulantısına neden oldu ve izleyiciler tıbbi tedaviy göremk zorunda kaldı. The Guardian'da yer alan habere göre operanın sözcüsü Sebastian Ebling, Avusturyalı koreograf Florentina Holzinger'in eseri Sancta'nın sahnedeki iki temsiliyle ilgili olarak "Cumartesi günü 8, Pazar günü ise 10 kişi ziyaretçi servisimizde tedavi görmek zorunda kaldı." dedi. 

HER ŞEY SIRA DIŞI

Hindemith'in orijinal operası, rahibe manastırının yaşlı kadınlarından birinin anlattığı bir masaldan etkilenerek çıplak bir şekilde sunağa çıkan ve İsa'nın gövdesindeki peştamalı yırtan genç bir rahibenin büyük bir örümcekle karşılaşınca yaptıklarından pişman olduğu ve diğer rahibelere onu canlı canlı duvara asmaları için yalvardığı bir hikayeye dayanıyor.

Holzinger, dans tiyatrosu ile vodvil arasındaki çizgiyi bulanıklaştıran serbest performanslarıyla tanınıyor. Tamamen kadınlardan oluşan kadrosu genellikle kısmen veya tamamen çıplak performans sergiliyor ve önceki gösterileri arasında canlı kılıç yutma, dövme, mastürbasyon ve kan ve taze dışkıyla aksiyon resimleri yer alıyordu.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY