Yetkililer, profesyonel kayakçı Jean Daniel Pession (28) ve kız arkadaşı, kayak eğitmeni Elisa Arlian'ın (26) kuzey İtalya'da bir dağdan düştükten sonra ölü bulunduğunu söyledi. RAI News'e göre; çift, Zerbion Dağı'ndan yaklaşık 700 metre aşağıya düştü.

Yetkililer çiftin yerini hemen tespit edemedi. Saatler süren aramanın ardından cep telefonu sinyallerine göre; çiftin hala birlikte oldukları ortaya çıktı. RAI'nin bildirdiğine göre; cansız bedenleri son bir kucaklaşma yaşamış gibi birlikteydi. 

KORKUNÇ BİR TRAJEDİ

İtalya Kış Sporları Federasyonu, çiftin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, "Kış sporları ve özellikle sürat kayağı dünyası korkunç bir trajedi yaşıyor" mesajını paylaştı.

Federasyon Başkanı Flavio Roda, "İki gencin hayatı, tutkuları olan dağlarda meydana gelen bir kaza sonucu paramparça oldu. Bu derin üzüntü anında ailelerimize, arkadaşlarımıza ve tüm spor camiasına sevgi ve şefkatle yakın olduğumuzu ifade ediyoruz" şeklinde konuştu. Jean Daniel Pession, 2021 Hız Kayağı Dünya Kupası'nı 15., 2022 Hız Kayağı Dünya Kupası'nı ise 22. sırada tamamlamıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ