Peynir; protein, yağ, kalsiyum, fosfor, A, K ve B vitaminleri açısından zengin bir süt ürünüdür. Birçok peynir çeşidi vardır. Peyniri tadına, kokusuna, neyle pişirdiğinize, nasıl yaptığınıza ve diyet kısıtlamalarınıza göre seçebilirsiniz.

ARAŞTIRMA GEREKİYOR

Peynir protein ve yağ açısından zengindir, bu nedenle kan şekeri seviyenizi karbonhidratlı yiyecekler kadar etkilemez. Peynir, konjuge linoleik asit (CLA) adı verilen bir yağ asidi içerir. Bu yağ asitleri, kan şekeri ve kolesterol seviyelerinin düşmesiyle ilişkilendirilmiştir. Ancak konuyla ilgili daha fazla araştırma yapılması gerekiyor.

OLGUNLAŞTIKÇA İYİ

Peynirde bulunan CLA miktarı, peyniri sağlayan hayvanların ne yediği, ne zaman süt ürettikleri ve peynirin ne kadar süre olgunlaştırıldığı gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Daha uzun süre olgunlaştırılan peynirler daha yüksek CLA'ya sahip olabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ