Olay, 6 Temmuz 2023 Perşembe günü Akşehir'de meydana geldi. 7 Temmuz'da, Tayfur K. (36), kiraz bahçesinde mevsimlik işçi olarak çalışan ve 3 çocuk annesi olan eşi Bedriye Kılıç'ın (35) eve dönmediğini fark ederek, kayıp ihbarında bulundu. Bu noktada, yapılan aramalara rağmen Bedriye Kılıç'a dair hiçbir iz bulunamadı. Yakınları, bu endişe verici durumu göz önüne alarak Bedriye Kılıç'ı bulmak için İstanbul'a gidip televizyon programına katıldılar.

Programın bir bölümünde Bedriye Kılıç'ın kocası Tayfur K., kayıp başvurusunda bulunduğunu, ancak eşinden bir haber alamadığını ifade etti. Programda katılan yakınlarının kendisine yönelik suçlamaları karşısında Tayfur K., suçlamaları reddetti ve çelişkili ifadeler verdi. Televizyon programının ardından memleketi Akşehir'e dönen Tayfur K., otobüsün otopark girişinde Konya Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan Tayfur K., eşini yaşadıkları bir tartışmanın ardından boğarak öldürdüğünü ve cesedini daha sonra bir uçurumdan atmış olduğunu itiraf etti.

Daha sonra polis refakatinde Akşehir'e getirilen Tayfur K., karısını öldürdükten sonra cesedini attığını belirttiği uçurumda yer gösterme işlemi gerçekleştirerek, savcıya olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı. Olayın meydana geldiği Akşehir Antalya yolu Cankurtaran Mahallesi yakınlarındaki uçurumda, polis ekipleri aynı zamanda dron kullanarak Bedriye Kılıç'ın cesedini arama çalışmalarına başladılar. Ayrıca, olay yerine AKUT ve dağcılık ekipleri de gelerek uçurumdan inip ceset arama çalışmalarına katıldılar. Bedriye Kılıç'ın kardeşi Muhammet Er, olay yerine geldi ve büyük bir üzüntü yaşayarak sinir krizi geçirdi. Tayfur K.'nin yer gösterme işlemi tamamlandıktan sonra polis aracıyla karakola götürüldü. Dağcılık ekipleri ve dronlarla Bedriye Kılıç'ın cesedini arama çalışmaları ise devam ediyor.

Kaynak: İHA