Alabama Valisi Kay Ivey, Alabama Yüksek Mahkemesi'nin geçen hafta gerçekleşebileceğine karar vermesinin ardından 49 yaşındaki Carey Dale Grayson için infaz tarihini belirledi. Grayson, ABD'de nitrojen gazıyla infaz edilecek 3. kişi olacak.

Grayson, 37 yaşındaki Vickie Deblieux'un 1994'te öldürülmesinden hüküm giyen dört gençten biriydi. Alabama, ocak ayında ülkenin ilk nitrojen gazı infazında Kenneth Smith'i idam etti. Alan Eugene Miller da 26 Eylül'de nitrojen gazı odasına sokulacak.

SEDYEDE TİTREDİ

Kenneth Smith, 25 Ocak'ta idam edilirken ölüm odası sedyesinde birkaç dakika titredi. Alabama Başsavcısı Steve Marshall infazı "ders" olarak nitelerken, mahkumun avukatları bunun hızlı ve insani bir ölüm sağlayacağı yönündeki düşüncelerin yanlışlığını gösterdiğini belirtti.

NELER YAŞANMIŞTI?

Grayson, 21 Şubat 1994'te Deblieux'a işkence edip öldürmekle suçlandı. Savcılar, Deblieux'un annesinin Louisiana'daki evine gitmek için otostop çektiği sırada Grayson da dahil olmak üzere dört gencin kendisine yolculuk teklif ettiğini söyledi. Deblieux ormanlık bir alana götürüldü. Feci şekilde dövüldü, tecavüze uğradı. Cesedi parçalandı. Sonrasında uçuruma atıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ